Web Analytics Made Easy - Statcounter

امواج حاصل از سونامی عظیم استورگا (Storegga) حدود ۸۲۰۰ سال پیش بیش از ۶۰۰ کیلومتر از خط ساحلی شمالی و شرقی اسکاتلند کنونی را درنوردیدند. اکنون تحقیق دانشمندان نشان می‌دهد اگر این سونامی امروز به وقوع بپیوندد، عواقب بدتری نسبت به آن زمان در پی خواهد داشت.

به گزارش نشریه گاردین، محققان در این مطالعه که برای اولین بار با هدف نقشه برداری از تاثیر سونامی‌های ماقبل تاریخ انجام گرفته است میزان و نحوه حرکت امواج را مدل‌سازی کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تخمین‌ها نشان می‌دهد سونامی در صورت وقوع می‌تواند تا ۱۸ مایل درون خط ساحلی تجاوز کند.

تیمی از دانشمندان از دانشگاه‌های شفیلد، سنت اندروز و یورک علت این امر را جمعیت متراکم‌ انسانی و بالاتر بودن سطح دریا می‌دانند که می‌تواند مناطق و شهرهای ساحلی و بندری را در اسکاتلند امروز در هم بکوبد.

سونامی استورگا بزرگترین فاجعه طبیعی ۱۱ هزار سال گذشته بریتانیا است که در اثر رانش زمین و فروریختن پوسته قاره‌ای در زیر آب‌های دریای نروژ به وقوع پیوست. محققان می‌گویند این سونامی باعث شده است منطقه داگرلند، که بریتانیا را در دریای شمال به بقیه اروپا وصل می‌کرد، به زیر آب رود.

این بلای طبیعی موج‌هایی تا ارتفاع ۴۰ متر ایجاد کرد و حدود ۴۵۰۰ کیلومتر مربع از خشکی را زیر آب برد. تخمین زده می‌شود بیشتر جمعیت ساکن در نوار ساحلی بریتانیا در دوره میان‌سنگی در اثر این سونامی از بین رفته باشند.

پژوهشگران برای ارزیابی رسوبات به جا مانده از سونامی و تخمین میزان پیشروی آب در خشکی از نوعی فناوری نوین استفاده کردند که نشان می‌دهد یک ذره در داخل رسوب چند سال پیش در معرض نور خورشید بوده است. با این روش محققان تاریخ، تعداد و قدرت نسبی امواج را تعیین کرده‌اند.

مارک بیتمن، استاد جغرافیا در دانشگاه شفیلد، در این‌باره می‌گوید: «اگرچه سونامی استورگا سال‌هاست که شناخته شده است، اما این اولین بار است که ما می‌توانیم این سونامی را در ناحیه مرزهای ساحلی اسکاتلند مدل‌سازی کنیم. با تجزیه و تحلیل رسوبات خاکی به جا مانده از موج بیش از ۸ هزار سال پیش، می‌توان به آن زمان سفر کرد.»

او درباره تهدیدی که در زمان کنونی از ناحیه سونامی‌های مشابه ممکن است رخ دهد، اضافه کرد: «بریتانیا هنوز می‌تواند در معرض خطر سیل ناشی از فوران‌های آتشفشانی باشد، مانند مواردی که در جزایر قناری پیش‌بینی شده است. این فوران‌ها می‌توانند باعث ایجاد موج سونامی مشابه شوند و مدل‌‌سازی‌های ما دریچه‌ای منحصر به فرد به گذشته می‌دهد تا ببینیم کشور چگونه تحت تأثیر قرار گرفته و می‌تواند تحت تأثیر قرار گیرد»

 

برچسب هااسکاتلند سونامی

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: اسکاتلند سونامی آسیا اروپا انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سازمان کشورهای صادر کننده نفت اوپک سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی وزارت نفت وزارت نیرو سال پیش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۴۱۱۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زیباترین اما خطرناک‌ترین شهر ساحلی جهان

لوس‌کابوس شهری با زیباترین خط ساحلی و چشم‌نوازترین مناظر طبیعی در مکزیک است که سالانه میلیون‌ها گردشگر را به خود جذب می‌کند، با این حال با وجود ۳۰۰ کشته در سال از خطرناک‌ترین شهرهای جهان است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، شهر ساحلی زیبای لوس‌کابوس در مکزیک ترکیبی بی‌نظیر از زیبایی طبیعی، ماجراجویی و فرهنگ را ارائه می‌دهد. این شهر به خط ساحلی شنی خیره‌کننده شناخته می‌شود و فعالیت‌های فراوانی از تماشای نهنگ گرفته تا ماهی‌گیری و غواصی در اعماق دریا را برای بازدیدکنندگان فراهم می‌آورد، اما با وجود ۳۰۰ کشته در سال یکی از خطرناک‌ترین شهرهای جهان است. به‌رغم این حقیقت، لوس‌کابوس همچنان یک مقصد فریبنده گردشگری است و سالانه بازدیدکنندگان فراوانی را از سراسر جهان به خود جذب می‌کند.

زیباترین شهر ساحلی جهان در مکزیک

لوس‌کابوس که به داشتن سواحلی با زیبایی نفس‌گیر، استراحتگاه‌های درجه یک و زندگی شبانه پر جنب‌وجوش معروف است، یکی از محبوب‌ترین مقاصد گردشگری در مکزیک محسوب می‌شود. با این حال در پس مناظر بی‌نقص کارت پستالی آن، یک واقعیت نگران‌کننده نهفته است؛ این شهر با ۱۱۱.۳ مرگ به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر در سال یکی از بالاترین نرخ‌های قتل در جهان را دارد و به‌عنوان یکی از خطرناک‌ترین شهرهای جهان شناخته می‌شود. بیشتر خشونت‌های منطقه به جنایات مرتبط با مواد مخدر و درگیری‌های باندی نسبت داده می‌شود که در سال‌های اخیر شدت آن افزایش داشته است.

لوس‌کابوس به‌رغم نرخ بالای جرم‌وجنایت، همچنان سالانه میزبان میلیون‌ها گردشگر است. صنعت گردشگری منطقه با نیروهای اختصاصی پلیس توریستی، افزایش امنیت در استراحتگاه‌های اصلی و نظارت بیشتر در مناطق پرگردشگر، گام‌های مهمی برای تضمین ایمنی بازدیدکنندگان برداشته است. این تلاش‌ها تا حد زیادی خشونت را از مناطقی که بازدیدکنندگان بیشتر از آن بازدید می‌کنند دور نگه داشته است و به گردشگران اجازه می‌دهد از یک تعطیلات به‌نسبت امن لذت ببرند.

مسافران به دلیل زیبایی طبیعی، فعالیت‌های ماجراجویی و غذاخوری‌های خوب، جذب لوس‌کابوس می‌شوند. سواحل این شهر از بهترین سواحل مکزیک هستند و بعضی از آن‌ها به دلیل پای‌بندی به استانداردهای زیست‌محیطی و تمیزی، پرچم‌دار پاکیزگی هستند. این منطقه همچنین یک صحنه غذایی پویا را با غذاهای تازه و اصیل مکزیکی و دریایی ارائه می‌دهد که عاشقان غذا از سراسر جهان به خود جلب می‌کند.

لوس‌کابوس یک مقصد توریستی محبوب است، اما مقامات محلی از نیاز به رسیدگی به مسائل اساسی که به نرخ بالای جرم و جنایت کمک می‌کند آگاه هستند و تلاش‌های ادامه‌داری را برای کاهش خشونت‌های مرتبط با مواد مخدر و فعالیت‌های باندی سازماندهی کرده‌اند. مقامات گردشگری همچنان در تلاش هستند تا امنیت محیط را برای بازدیدکنندگان حفظ کنند، به آگاهی‌رسانی به مسافران نسبت به شرایط محلی می‌پردازند و آن‌ها را تشویق می‌کنند از دستورالعمل‌های ایمنی ارائه‌شده توسط هتل‌ها و اپراتورهای تور خود پیروی کنند.

کد خبر 750700

دیگر خبرها

  • افزایش چشمگیر ظرفیت انرژی خورشیدی در بریتانیا
  • افزایش چشمگیر ظرفیت انرژی خورشیدی در مارس ۲۰۲۴
  • تیم ملی والیبال ساحلی زیر ۱۹ سال ایران قهرمان آسیا شد
  • دومین قهرمانی تیم والیبال ساحلی زیر ۱۹ سال ایران در آسیا
  • انتقاد روسیه از مواضع نخست‌وزیر انگلیس نسبت به اوکراین
  • تیم والیبال ساحلی زیر ۱۹ سال ایران قهرمان قاره آسیا شد
  • زیباترین اما خطرناک‌ترین شهر ساحلی جهان
  • بریتانیا بر لبه پرتگاه اقتصادی
  • تور جهانی تنیس ساحلی در جزیره کیش (عکس)
  • (ویدئو) بازگشت مجموعه طلای پادشاهی آسانته به غنا پس از ۱۵۰ سال